PAIN BENI. ΨΩΜΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Από την παράδοση του τόπου μας, με προζύμι & καθόλου πρόσθετα
Με πραγματικά αληθινή γεύση, που δεν υπόκειται σε κανόνες μαζικής παραγωγής.
Aπό την παραγωγή άμεσα στην κατανάλωση για να γευτείτε ιδιαίτερη γεύση & υπέροχα αρώματα.
pain beni bakery

ΦΡΕΣΚΟΨΗΜΕΝΟ

7.00 π.μ: οι πόρτες του αρτοζαχαροπλαστείου μας ανοιχτές. Η μυρωδιά των λιχουδιών που μόλις έχουν ετοιμαστεί διαχέονται στους δρόμους, καλώντας σας να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μία άλλη αίσθηση. Η μυρωδιά που ξεχωρίζει; Αυτή του φρεσκοψημένου ψωμιού, αυτής της αγαπημένης σε όλους τροφής. Το ψωμί ανέκαθεν, ανά τους αιώνες, αποτελούσε ένα από τα κυριότερα συστατικά της διατροφής μας, συχνά σε καθημερινή βάση. Και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε μια τόση νόστιμη και θρεπτική διατροφική συνήθεια.

Ψωμί λαδορίγανη

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ

Τα PainBeni έχουν ως στόχο να προσφέρουν ψωμιά με πραγματικά αληθινή γεύση, μη τυποποιημένα που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Η παραγωγή ψωμιού δεν μπορεί να υπόκειται σε κανόνες μαζικής παραγωγής. Είναι η έκφραση ενός πάθους για δουλειά που γίνεται με μεράκι και αγάπη. Γι’ αυτό και τα ψωμιά μας είναι μοναδικά, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

Η φιλοσοφία μας για το ψωμί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοσή μας. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούμε συνεχώς καινούργιες γεύσεις, σεβόμενοι όμως πάντα την παράδοσή μας. Έτσι, έχουμε επιλέξει να δίνουμε σταθερά έμφαση στην ποιότητα του κάθε παραγόμενου ψωμιού ξεχωριστά, ακολουθώντας παραδοσιακές τεχνικές που εγγυώνται ότι ο καταναλωτής θα μείνει ευχαριστημένος σε κάθε περίπτωση.

Αμέτρητες ποικιλίες

Διατίθενται καθημερινά για να ζήσετε την εμπειρία ενός διαφορετικού ψωμιού, ενός πραγματικά ευλογημένου ψωμιού

Αγιορείτικο

Αγιορείτικο ζυμωτό ψωμί

Προζυμένιο

Λαδορίγανη

Βουνίσιο

Ψωμί βουνίσιο

Λήμνου

Ζιαπάτα Φόρμα

Πολύσπορο LG

Ντίνκελ

Μπαγκέτα χωριάτικη κίτρινη

Μπαγκέτα Χωριάτικη

Μπαγκέτα χωριάτικη

Χωριάτικο Μπαστούνι

Χωριάτικο ψωμί μπαστούνι

Μαργαρίτα

Μαργαρίτα

Μετσοβίτικο

Ψωμί Μετσοβίτικο

Σκαστό

Ψωμί

Σαλίγκαρος

Ηλιόσπορος

ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ

Επιλέγουμε για τα προϊόντα μας συνειδητά τα πιο αγνά & φρέσκα υλικά, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας μας. Δεν έχει αξία να προσπαθεί κάποιος να πετύχει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας από κατώτερης ποιότητας πρώτες ύλες. Χρησιμοποιούμε υλικά που είναι εγγυημένα: το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και τα άλευρα, οι ποικιλίες σοκολάτας και τα άλλα υλικά μας είναι προς χρήση μόνο μετά από διεξοδικούς ποιοτικούς ελέγχους. Στη συνέχεια, από αυτές τις πρώτες ύλες περνάμε στο επίπεδο της παραγωγής αυτής καθ’ εαυτής των διαφόρων ποικιλιών των προϊόντων μας. Όλα είναι δικής μας παραγωγής και το Pain Beni είναι συνώνυμο των εκπληκτικών γεύσεων.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΨΩΜΙΟΥ

Η παραγωγή ψωμιού δεν μπορεί να υπόκειται στους κανόνες της μαζικής παραγωγής. Είναι η έκφραση ενός πάθους για δουλειά που γίνεται με μεράκι και αγάπη. Γι’ αυτό και τα ψωμιά μας είναι μοναδικά.

Φρέσκο ψωμί

Η διαδικασία δημιουργίας ψωμιών ξεκινάει στο εργαστήριό μας από τις 10.00 το βράδυ και ολοκληρώνεται περίπου στις 6.00-7.00 το πρωί της επόμενης μέρας, ακριβώς για να περάσει άμεσα από την παραγωγή στην κατανάλωση και να γευτείτε την ιδιαίτερη γεύση με τα υπέροχα αρώματα. Έτσι, διασφαλίζεται η φρεσκάδα όλων των προϊόντων μας και έχουμε την ικανοποίηση ότι προσφέρουμε μόνο το καλύτερο στους πελάτες μας.

Αγνά υλικά

Πρώτα απ’ όλα, μεγάλη σημασία πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής ψωμιού είναι η σωστή επιλογή αλεύρων. Δεν έχει αξία να προσπαθεί κάποιος να πετύχει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας από κατώτερης ποιότητας πρώτες ύλες. Είναι γνωστό ότι, παραδοσιακά, τα άλευρα που χρησιμοποιούνταν ήταν το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη κλπ, τα οποία μάλιστα αλέθονταν σε πετρόμυλους. Έτσι, εμείς, σήμερα, φροντίζουμε ώστε να χρησιμοποιούμε άλευρα που γνωρίζουμε εξαρχής ότι είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Περισσότερο προζύμι λιγότερη μαγιά

Στο εργαστήριό μας έχουμε βρει τη χρυσή τομή στη χρήση προζυμιού –μαγιάς. Χρησιμοποιούμε μόνο προζύμι που έχει δημιουργηθεί με παραδοσιακές μεθόδους και σε συνθήκες που επιτρέπουν την αργή ωρίμανση. Αυτό βέβαια είναι ένα από τα μυστικά μας για να έχουμε αυτή τη γεύση στα ψωμιά μας, που όσοι τα έχουν δοκιμάσει γνωρίζουν σε τί αναφερόμαστε. Το προζύμι αν και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι η μαγιά, το προτιμάμε γιατί θέλουμε τα ψωμιά μας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο, αλλά και όσο πιο πλούσια γεύση γίνεται. Η χρήση του προζυμιού απαιτεί καθημερινά ιδιαίτερη φροντίδα εκ μέρους μας καθώς το αποτέλεσμα σε κάθε ψωμί διαφέρει. Μερικές φορές ο αρτοποιός μπορεί να προσθέσει στο προζύμι και φυσικά εκχυλίσματα για άρωμα και ενίσχυση θρεπτικής αξίας και γεύσης, όπως για παράδειγμα δεντρολίβανο.

Επειδή για εμάς είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας πάνω από όλα την εμπειρία του ψωμιού, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα ακόμα μυστικό για την επιτυχία μας στο ψωμί. Αυτό που φροντίζουμε πάντα είναι να ελαχιστοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο το χρονικό διάστημα μεταξύ τελικού πλασίματος και ψησίματος. Αυτό είναι ένα σημείο που πολλοί παραβλέπουν, παρόλο που είναι πολύ σημαντικός κρίκος στην παραγωγή ενός καλού ψωμιού. Για παράδειγμα, το ψωμί που έχει τραγανή κόρα έχει να κάνει και με τον τρόπο ψησίματος, πέραν της τεχνικής που ακολουθείται.

Χωρίς βελτιωτικά γεύσης

Για ένα καλό, πετυχημένο ψωμί χρειάζεται να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: Αφενός πρέπει να έχει γίνει σωστό ζύμωμα και αφετέρου να έχουμε επιτρέψει στη ζύμη να ωριμάσει χωρίς βίαιες, εξωτερικές τεχνικές. Αυτά τα δύο έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τελική δομή του ψωμιού, τόσο στην υφή της κόρας όσο και της ψίχας. Γι’ αυτούς τους λόγους, το ψωμί μας ζυμώνεται σε ανοιχτού τύπου ζυμωτήρια, κάτι που σημαίνει ότι η ανάμειξη είναι πολύ βραδεία και πλήρως ελεγχόμενη. Καθώς η ζύμη σχηματίζεται με αργή ταχύτητα, τα υλικά αναμειγνύονται καλύτερα και τα αρώματα που βγαίνουν είναι ενδεικτικά ενός καλού ψωμιού. Ακριβώς λόγω της πλήρους ανάμειξης των υλικών, δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε κανενός είδος βελτιωτικού γεύσης. Όλα μας τα ψωμιά δεν έχουν πρόσθετα ή άλλα βελτιωτικά.

ψωμι χωρις προσθετα
Παραγωγή ψωμιού
Παραδοσιακός τρόπος παρασκευής ψωμιού

Ψωμί με γεύση παράδοσης – έτσι φτιάχνεται.

Δείτε τα διάφορα στάδια παρασκευής ψωμιού όπως το ζύμωμα, η ξεκούραση τη ζύμης, το φούσκωμα και τέλος το ψήσιμο.