Είναι αλήθεια ότι για τους περισσότερους από εμάς η καθημερινότητα λειτουργεί πια πιεστικά σε μεγάλο βαθμό. Υποχρεώσεις, έγνοιες, τρεξίματα – μικροί και μεγάλοι έχουμε οδηγηθεί σε έναν τρόπο ζωής που μάλλον μας αποξενώνει παρά μας ενώνει. Θα έλεγε κανείς ότι μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας πολύ δύσκολα μπορούμε να εστιάσουμε σε ό,τι είναι αληθινά σημαντικό: στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε, στη σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και στο θαύμα της ζωής.

Έτσι, μέρες γιορτινές σαν κι αυτές, περιμένουμε να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας, να μοιραστούμε γεύσεις, αναμνήσεις, κουβέντες ουσίας με τους δικούς μας και να δημιουργήσουμε μία όαση που θα μας χαλαρώσει, θα μας ξεκουράσει και θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσει ο καθένας τον δικό του δύσκολο δρόμο τις υπόλοιπες ημέρες.

Όπου και να βρίσκεται κανείς το νιώθει: Οι μυρωδιές της άνοιξης μπλέκονται γλυκά στον αέρα με τη γλυκύτητα του Πάσχα και οι αναμνήσεις που έχουμε ήδη από παιδιά, μας παρακινούν σε ένα ταξίδι ονειρεμένο. Είναι εξάλλου κάτι τέτοιες στιγμές που μας κινητοποιούν για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε ό,τι κι αν κάνουμε.

Αθανάσιος Βογιατζής
Υπεύθυνος Επιχείρησης
Pain Beni – ευλογημένο ψωμί

Η οικογένεια των αρτοζαχαροπλαστείων Pain Beni ετοιμάζει με αγάπη και σεβασμό προς τους ανθρώπους που την τιμούν μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων. Είναι μέσα στην παράδοσή μας να σας φροντίζουμε κι αυτές τις μέρες σαν να είμαστε μέλη της δικής σας οικογένειας. Συχνά μας ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας μας. Ίσως στην απάντησή μας να περιμένουν κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό ενός σπάνιου συστατικού. Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα Pain Beni είναι κάτι παραπάνω από άψογοι επαγγελματίες. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν με μεράκι και αγάπη. Και είναι τελικά αυτοί το μυστικό συστατικό πίσω από κάθε λιχουδιά που γεύονται οι πελάτες μας. Η παρασκευή των προϊόντων μας δε γίνεται ούτε μαζικά, ούτε τυποποιημένα. Χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα: να δημιουργήσουμε από κοινού μια αξέχαστη εμπειρία γεύσεων.

Ειδικά το Πάσχα στα Pain Beni τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους. Όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι εξαιτίας των αγνών υλικών τους είναι και εξαιρετικά θρεπτικά δεν έχουμε παρά να ενδώσουμε άφοβα σε αυτή την απόλαυση. Το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Το φρέσκο βούτυρο του τσουρεκιού μας δε δίνει μόνο το υπέροχο άρωμα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά μας προσφέρει και ανεκτίμητης αξίας λιπαρά οξέα. Εκτός αυτών, το μαχλέπι, η βανίλια και η μαστίχα είναι μερικά ακόμη από τα βασικά συστατικά ενός πεντανόστιμου τσουρεκιού που ωφελούν τον οργανισμό με ποικίλους τρόπους. Για παράδειγμα, η μαστίχα, λειτουργεί εξαιρετικά για όσους έχουν προβλήματα με το στομάχι τους, η βανίλια τονώνει το νευρικό σύστημα, ενώ το μαχλέπι συντελεί στην καλή χώνεψη. Επομένως, είναι φανερό ότι το τσουρέκι δε βρίσκεται τυχαία στο παραδοσιακό τραπέζι της Λαμπρής.

Αυτό το Πάσχα, ας επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά μας η αληθινή αγάπη και ας εστιάσουμε σε ό,τι μας κάνει αληθινά χαρούμενους και ευτυχισμένους. Ας θυμηθούμε τί σημαίνει για εμάς προσωπικά η αγάπη και ας την αφήσουμε να μας καθοδηγήσει σε μονοπάτια που εκπληρώνουν τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μας. Το Πάσχα αυτό μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας ζωής για τον καθένα. Η πρόκληση όμως είναι η εξής: θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανό μέσα μας αυτό που νιώθουμε τώρα, μέσα στις γιορτές, κι αφότου αυτές τελειώσουν;

Τα Pain Beni θα είναι εδώ για να σας θυμίζουν καθημερινά με τις μοναδικές γεύσεις τους ότι αυτό είναι εφικτό.

Καλές γιορτές!

Pain Beni – ευλογημένο ψωμί